Skip to main content

Циганизация - Телевизионщина

    Толкова хубави телевизионни и радио предавания си заминаха... Остана само плава и боза.

    Мразя българска телевизия и радио и почти не ги гледам и слушам.
Радваме се на предавания като Съдебен спор и шоуто на блондинките. Всеки ден слушаме за блъснати хора, катастрофи и скандали. Новините са толкова провинциални, колкото е и държавата ни.
Аз не живея в Русе и нямам нужда да чуя, че там блъснали човек на някой от булевардите им... В национален ефир!
Няма ли какво друго да се обяви? Има, разбира се, но не се печели от това. Няма и разбирачи, които да селектират новините, а ни занимават с простотии...

    Всички радиостанции излъчват една и съща музика. 5 парчета се въртят 5 години и смяна няма! 5 парчета, които са толкова гадни, че и 5 пъти не можеш да ги чуеш, а на половината на песента, когато ги чуеш за първи път вече са ти омръзнали...

    Всички телевизии излъчват едни и същи филми от преди 15 години - Обичах "Стъпка по стъпка", но вече е банално да го повтарят за 6-ти път и то по една и съща телевизия...

    Не им се плаща за нова продукция. Искат само да печелят без да влагат и това мен ме обижда. Аз съм човек, който иска да види нещо ново и от време на време да си го поприпомни, но това това вече прикрачва всякакви граници и приключва с това, да сменя канала....

    Промиват ни мозъците, за да ни е страх от нещо, което се е случвало и преди. Да ни е страх и да си стоим в къщи и да гледаме телевизия и гадните им безмислени реклами, новини и предавания. Да гледаме телевизия и да се зарибяваме по рекламираните продукти. Да консумираме, да дебелеем, да не спортуваме и да може хранителните вериги и аптеките да печелят!

    Ето моят пример - Спирам да гледам тези телевизии и да слушам тези радиостанции. Пускам си само филмите, които искам и предаванията, които си заслужават. Новини гледам по други телевизии, които са по-малко опорочени. Все още има такива. Новини има и в интернет.

    Пийполметринга е система, която знае какво и колко гледаш. Тоест, когато сменя канала точно преди да пуснат нещо, което не искам да гледам и го направим повече хора, така ще падне рейтинга на новинарската емисия или предавене и телевизията ще види, че има проблем.

    Да, проблем има и това сме ние! Ние, които търпим това и се облъчваме с тази "радиация" доброволно!

    Да не говорим и за водещите, които съвсем не са това, което трябва да бъдат - фъфлят, заекват, правят лапсус след лапсус, нямат правилна дикция и артикулация, съвсем неподготвени към събеседниците си. Също така, те не са пример за обществото и мисленето им е промито. Не са интересни!
Да не говорим и за сценаристите, режисьорите, новинарите и целият екип, който стои зад една медия - не стават!
Да не говорим и за темите, които се обсъждат в ефир. Да не говорим и кой обсъжда тези теми - некомпетентни, пръкнали се от някъде хорица, поканени от някой познат да искарат някой лев за скапания си коментар. И все едни и същи мутри по тези телевизии. До болка познати лица, съдби, гласове, некадърници.
А, в същото време, талантливи, можещи, знаещи, грамотни актьори, журналисти, специалисти, творци на съвремието остават нереализирани, непознати и дори мразени.
Човек, който стане добър в нещо, даде добър пример и покаже добри качества, бива оплют и отритнат. Прави се всичко възможно той да изчезне от общественото пространство.
Че и в национален ефир започнаха да обсъждат поредната (N-та на брой) връзка на певачицата Мария, Галена или Анелия... все повече чувам, да се обсъжда прическата, ваканцията или подобни лиговщини за някой изпълнител. Че, то няма нищо лошо, но да беше интересно поне.
Вижте как се оженил Джордж Клуни, а певицата ЕДИКОЯСИ била хваната да яде сандвич в местна закусвалня... Много интересно, нали?

    Бих желал повече да чувам за арт представления, кино, модни изяви и подобни събития от колкото за поредният протест на местни млекопроизводители, които се оплакват, че им спряли водата, например... По-малко от това: "Колело блъсна пешеходец. И двамата са в стабилно състояние".
Бих желал някой да дава добър пример на народа, а не точно обратното.
Бих желал грамотни, можещ, знаещи и интересни личности да виждам и чувам в ефир.
По-малко псевдо чалгаджии, които се гаврят с нас от ефира.... край.

    Нека излезнем навън. Светът е толкова хубав. Да направим една сутришна обиколка на парка. Да се срещнем с приятели на кафе. Да отидем на разходка. Да се разходим сред природата...
Все хубави неща, нали?


Comments

Popular posts from this blog

Циганизация - Чалганизация

    На път за работа всеки ден... почти във всака минаваща кола, от която се чуваше музика, се слуша чалга! Мазна, гадна, долна, друсаница!     Хора, българи сме! Кому е нужна тази простотия? Има толкова много музика, която да слушаме, а сме пуснали цигански кючеци и нищо не струваща дрънканица! Знам, ще кажете, че няма какво да се слуша! Прави сте, донякъде! Музиката, която правят много други изпълнители не се различава от чалгата... Дори и световните изпълнители правят все повече музика, която не става са слушане. За мен, Despasito и Bailando са връх на световната простотия. Не може такава музика да пробие чак толкова. Значи, в световен план се случва същото, което и в нашата мила република - Чалганизация.     Няма нищо са слушане. Спря естрадата за по-възрастните хора, които не знаят чужд език, а и, просто, искат да слушат музика на своят роден. Чалгата, всъщност, е най-добрата алтернатива на естрадата. Няма по-подходяща музика, която да смени това, което са слушали нашите

ART... in a restaurant somewhere in #Plovdiv #Bonic

via Instagram http://j.mp/1oUnznd