Skip to main content

Циганизация - Чалганизация


    На път за работа всеки ден... почти във всака минаваща кола, от която се чуваше музика, се слуша чалга! Мазна, гадна, долна, друсаница!

    Хора, българи сме! Кому е нужна тази простотия? Има толкова много музика, която да слушаме, а сме пуснали цигански кючеци и нищо не струваща дрънканица!
Знам, ще кажете, че няма какво да се слуша! Прави сте, донякъде!
Музиката, която правят много други изпълнители не се различава от чалгата...
Дори и световните изпълнители правят все повече музика, която не става са слушане.
За мен, Despasito и Bailando са връх на световната простотия. Не може такава музика да пробие чак толкова. Значи, в световен план се случва същото, което и в нашата мила република - Чалганизация.

    Няма нищо са слушане. Спря естрадата за по-възрастните хора, които не знаят чужд език, а и, просто, искат да слушат музика на своят роден. Чалгата, всъщност, е най-добрата алтернатива на естрадата. Няма по-подходяща музика, която да смени това, което са слушали нашите родители и по-възрастните около нас. Но, има музика, която трябва да се отбягва. Говоря за мазните кючеци, хора. Не ги слушайте. Не слушайте Кондьо, Азис, Фикита и Сторарита и подобни "изпълнители"! Циганите да си пеят техният си фолклор и в това нямам против. Слушайте поп-фолк докато го има. Слушайте по-качествена музика, докато тя стане още по-качествена.
    Няма нация в света, която да се е отказала от хубавата музика, която някога е имала. Всъщност има - ние! Ние сме единствената държава сменила хубавото диско, рок и естрада с музика, която дори не разбира. И... да, точно така. Май, тази музика не трябва да се разбира. Толкова е проста, че никой не я разбира. Друсаме гъзовете си и се правим на интелигентни. Интелигентен човек не прави така, мили хора.
    Но, докато така си викаме, че няма какво да слушаме в замяна, наистина няма да има какво да се слуша! Не трябва да слушаме само Радио 1 или програма Хоризонт... То... и там една пошла и еднаква музика напоследък. 5 парчета се въртят от 20 години и на всички вече са им втръснали.
    Трябва да потърсим новата българска музика! Има толкова за слушане. Ако спрем да слушаме чалга и критикуваме всяка пошла такава, след време тези певци и музиканти ще започнат да правят много по-смислена музика. В момента се радваме на песента Хабиби на Азис, вместо да се радваме на новата песен на Лили Иванова... Ами... ДА! За повечето от нас, повечето песни на Лили Иванова ще са нови :-)

    Бунтувайте се, хора. Бунтувайте се когато чуете такава музика. Избягвайте я. Избягвайте местата, на които се пуска и критикувайте хората, които я слушат.
Пуснете си старо диско или нова бългасрка музика.

    Призовавам да си върнете самосъзнанието и да започнете уважавате себе си. Поглезете се с хубава музика и мислете за психическото си здраве. Чалгата смазва достойнството ви. Отмива личността ви. Кажете си, че сте достойни хора и ви е нужно нещо повече от това, което се предлага. Намерете хубавата за вас музика и я споделяйте, коментирайте и критикувайте всяка друсаница и всяка пошла музика. Радвайте се на живота и го украсете с хубава музика. Премахнете това, което го вгорчава - чалгата!

Поздрав:




Comments

Popular posts from this blog

Циганизация - Телевизионщина

    Толкова хубави телевизионни и радио предавания си заминаха... Остана само плава и боза.     Мразя българска телевизия и радио и почти не ги гледам и слушам. Радваме се на предавания като Съдебен спор и шоуто на блондинките. Всеки ден слушаме за блъснати хора, катастрофи и скандали. Новините са толкова провинциални, колкото е и държавата ни. Аз не живея в Русе и нямам нужда да чуя, че там блъснали човек на някой от булевардите им... В национален ефир! Няма ли какво друго да се обяви? Има, разбира се, но не се печели от това. Няма и разбирачи, които да селектират новините, а ни занимават с простотии...     Всички радиостанции излъчват една и съща музика. 5 парчета се въртят 5 години и смяна няма! 5 парчета, които са толкова гадни, че и 5 пъти не можеш да ги чуеш, а на половината на песента, когато ги чуеш за първи път вече са ти омръзнали...     Всички телевизии излъчват едни и същи филми от преди 15 години - Обичах "Стъпка по стъпка", но вече е банално да го повта

Roses are always a great present... #roses #flowers #bonic #bulgaria

via Instagram http://j.mp/1QtNRA6